Kalaja e Lëkursit ndodhet mbi Sarandë, mbi kodër. Nga kalaja osmane kanë mbetur fragmente muresh dhe dy bastione. Nga kalaja, ju mund të shijoni pamje të mrekullueshme. Kalaja u ndërtua në shekullin e 16-të me urdhër të Sulltan Sulejmanit të Madhërishëm. Është një kala katrore me bastione në qoshe. Në një pjesë të saj gjenden fragmente afreske të shekullit të 17-të. Prej disa vitesh kalaja është rinovuar dhe zhvillohet një aktivitet privat. Nga Kalaja e Lëkursit mund të shihni Sarandën, bregdetin e detit Jon dhe ishullin grek të Korfuzit. 

Adresa: Sarandë, Shqipëri, 15 minuta larg nga Bougainville Bay Resort & SPA 

Orari: 24 orë