Bougainville Bay Resort & Spa
Rezervo Tani
11 07, 2022

Porti i Sarandës

By |2022-07-11T19:42:30+00:00July 11th, 2022|Destinacione|

Porti i Sarandës është i vetmi port që shërben në Shqipërinë e Jugut dhe në qytetet si Sarandë, Delvinë, Gjirokastër, Përmet dhe Tepelenë. Ky port është një nga atraksionet kryesore turistike në qytet me një shëtitore të bukur. Adresa: Sarandë, [...]

11 07, 2022

Gjiri Krorëz

By |2022-07-11T19:41:30+00:00July 11th, 2022|Destinacione|

Krorëza konsiderohet si një ndër plazhet e virgjëra dhe më magjepsëse në Shqipëri, e cila mund të eksplorohet vetëm me varkë. Gjiri i Krorëzës gjendet në mes të brigjeve të Himarës dhe Sarandës. Bukuria natyrore, natyra e virgjër, qetësia e [...]

11 07, 2022

Plazhi i Shpellave të Lukovës

By |2022-07-11T19:40:03+00:00July 11th, 2022|Destinacione|

E pozicionuar për vetëm 10 minuta larg Gjirit të Krorëzës, Shpella e Lukovës është vendi ideal për t'u relaksuar dhe për të parë të gjitha pamjet e saj mahnitëse. Njihet për qetësinë, ujin kristal blu të thellë të detit Jon [...]

11 07, 2022

Ksamil

By |2022-07-11T19:38:15+00:00July 11th, 2022|Destinacione|

Për të shijuar vërtet notin dhe rrezet e diellit gjatë qëndrimit në Sarandë, është vërtet e nevojshme të kaloni të paktën një ditë në Ksamil. Kjo perlë e fshehur ndodhet në skajin më jugor të Rivierës së Shqipërisë dhe është [...]

11 07, 2022

Gjiri i Kakomesë

By |2022-07-11T19:37:14+00:00July 11th, 2022|Destinacione|

I vendosur në një ish zonë ushtarake dhe i rrethuar nga një plazh privat, Gjiri i Kakomesë konsiderohet plazhi më i bukur në Rivierën e Shqipërisë. Gjiri i Kakomesë frekuentohet ekskluzivisht nga pushuesit e resorteve duke përdorur motorbarka, jahte apo [...]

11 07, 2022

Manastiri i 40 Shenjtorëve

By |2022-07-11T19:35:45+00:00July 11th, 2022|Destinacione|

Manastiri i 40 Shenjtorëve është në vetvete një oaz legjendash dhe monumenti më i rëndësishëm historik në qytetin e Sarandës. Vendasit kanë trashëguar brez pas brezi historitë e të parëve të tyre për ndodhitë në Manastir dhe origjinën e emrit [...]

11 07, 2022

Kalaja e Lëkursit

By |2022-07-11T19:30:50+00:00July 11th, 2022|Destinacione|

Kalaja e Lëkursit ndodhet mbi Sarandë, mbi kodër. Nga kalaja osmane kanë mbetur fragmente muresh dhe dy bastione. Nga kalaja, ju mund të shijoni pamje të mrekullueshme. Kalaja u ndërtua në shekullin e 16-të me urdhër të Sulltan Sulejmanit të [...]

11 07, 2022

Parku Arkeologjik i Butrintit

By |2022-07-11T19:25:37+00:00July 11th, 2022|Destinacione|

Historia e Parkut Arkeologjik të Butrintit ka lënë gjurmë të rëndësishme në të gjithë territorin e parkut. Monumentet kryesore arkitekturore në park përfshijnë një teatër romak, Dionysusalter, Nymphaeum, Thermae, Gymnazium, Forum, tempujt e Minervës dhe Asclepius, Porta e Luanëve, i [...]